Heartbreak

 

Min reaktion efter att jag läst Grön I Åbos inlägg om mjölk. Jag älskar mjölk.

 

 

Ps. Det här är förresten inte en diss. 

Bringthenoise
27.02.2016 kl. 14:36

Bloggare Som Stöder Droger - Inte Okej!

 

Kids, det finns en bloggare som tydligen stöder droger på Ratata. Ni skall alltså inte pröva på det! 

 

Kan vi få en k18 stämpel på fördärvliga bloggar som dessa? Jag är inte intresserad av att hitta ungdomar på gatan, som fått för sig att droger är okej.

 

Diversity diskussionen har alltså uppnått critical mass igen och det åter dags för bringthenoisesanssen!

 

Vad kan vi konstatera om det här? Vi har en bloggare som tycker droger är okej (bristfällig moral). Jag tänker inte nämna vem det här är, för mitt tonöra står inte för sådant. Hen tycker i ett nötskal att jag är väldigt, väldigt stygg. Ratatan SM:ät har också nu gått in i en ny fas. Hens inlägg var långt och allvarligt och det är sådant som vi behöver mer av här på Ratata. Vi måste uppnå en högre nivå av allvar.

 

Jag är mycket stolt över er alla. Ni har övertalat mig. Jag skall aldrig mer skriva ett enda inlägg som inte överensstämmer med den allmänna åsikten. Det skulle ju vara helt fel, eller vad! Vi är inte här för att sansat diskutera olika ämnen, utan vi är här för att störta fasansfulla bloggar som t.ex. min.

 

Och kom ihåg kids!

 

#SayNoToDrugs

 

Bringthenoise
25.02.2016 kl. 20:26

Min Smoothie Hemlighet

 

Hej!

 

Jag vet att jag kanske skrivit lite fult om smoothies i det förflutna. Men en sak som jag inte vågade avslöja då... var att jag själv håller på med smoothies! Jag är de facto själv passionerat involverad i processen och produkten.

 

Det här receptet väcker inom dig en lust att gå på vernissage i overaller, botar cancer, botar även patriarkaliska plågor män lider av, påminner dig om privilegiet du har som vit person, gör peppe öhmans podcasts värda att lyssna på och ger dig främst av allt förmågan att skriva som Koltrast!

 

’’Jag rörde vid din själ. Det kändes som om jag redan tappat greppet. Vem är du.’’ - Vem skrev det här? Jag eller Koltrast? Så bra är smoothien!

 

Så här är mitt nya smoothierecept!

 

Receptet består alltså av timjam (timjam är såå bra), gräslök (från ingå skärgård), ekologiskt osötat socker, rabarber, diverse bär, kanel, vackra ord jag viskat till ingredienserna och en massa kramar. 

 

Smoothiens konsistens visade sig vara svårare att krama än vad jag skulle ha trott. Så jag är nu täckt i smoothie.

 

 

Ps. Överraskande nog smakar detta recept helt skit! Men snygg bild blev det ju!

Bringthenoise
25.02.2016 kl. 10:26

Basses Bästa

 

Jag har dåliga nyheter... Basse har gått i serietecknings pension.

 

Silver- samt guldkanten i detta regnmoln är att jag blir hans arvtagare! Efter en lång diskussion om seriens öde kom vi till slutsatsen att humorn måste hållas på samma nivå. 

 

Så låt mig presentera: Bring The Noise’s Bästa!

 

 

Lyckades jag fånga den enastående humorn? Konstruktiva kommentarer, tack!

 

 

Bringthenoise
19.02.2016 kl. 09:00

Vi Måste Tala Om Könsroller

 

Nej, jag skämtar bara! Jag orkar inte alls. Istället tänker jag dela med mig jobbtips!

 

Hoppeligen är största delen av er medvetna om att arbetsgivare ofta försöker utnyttja tonåringar och unga vuxna. Som ung arbetstagare blir du knullad i röven snabbare än när pizzan anländer i en porrfilm.

 

En av mina vänner i åbo berättade om Studentworks. Början med dem var lovande, de skaffade honom ett jobb och kontaktpersonen verkade ytterst engagerad. I hans arbetskontrakt stod det att han hade rätt till minimi 7h i veckan och max 35h. I ett nötskal fick han fast Studentworks och arbetsgivaren med att ändra på hans arbetskontrakt utan hans godkännande, något som Studentworks kontaktperson försökte förklara bort. Så han hade i princip inga jobbturer och när han försökte få ett nytt jobb låtsades kontaktpersonen tre gånger glömma bort det.

 

Så watch out, åboiter.

 

Jag jobbade förra året på eftis och kan berätta om för er att den branschen kan vara väldigt draining. Joo, barnen kan vara tröttsamma, men du kommer komma i kontakt med familjevåld, föräldrar som anklagar dig för att t.ex. driva en sannfinländsk agenda, föräldrar som rekommenderar att du låser in deras busiga barn för att lugna ner dem, föräldrar som talar skit om andra föräldrar till dig, föräldrar som talar hur de vill till de dig eftersom de enligt dem är ''akademiskt utbildade''. De här exemplen är alla sådana som hände mig och listan fortsätter i all oändlighet.

 

Basically är barn coola, men föräldrar oftast sociopater.

 

För några år sedan jobbade jag på flyttfirman Grundell. De håller på med att skriva bra reviews om sina tjänster på nätet, för de får så många negativa. Ibland kan de ge mindre och mindre gigs till dig, om du anser att du förtjänar en löneförhöjning. Den branschen kan vara lite shady.

 

Hakonen är t.ex. bättre.

 

Ironiskt nog har min bästa arbetserfarenhet hittills varit inom telefonförsäljning. Efter sommaren var jag fattig och fick därför inte min alkoholism att framskrida planenligt. Så jag suckade djupt, försökte glömma min kräsenhet och sökte jobb som telefonförsäljare. Jag sålde elkontrakt i ca. fyra månader och fick i slutändan ångest av det. Men just när jag tänkte ge upp fick jag erbjudandet att bli ansvarig för vissa områden i ett projekt och för dem som jobbar med det. 

 

Så soup’s on, bitches!

Bringthenoise
17.02.2016 kl. 22:06

The Jig Is Up: Min Tid Som Smygbloggare

 

Min tid som anonym-bloggar-superhjälte bland mina vänner är över. Efter 4 år har jag kommit ut ur bloggskåpet!

 

Jag anade att detta skulle hända. Förra fredagen var det hemmafest och en av deltagarna var Malin Öhman (ett stort fan av Diversity inlägget). Så när jag tittade på vem som skulle joina festen började jag genast kallsvettas. Också för att både Ted & Kaj hade blivit bjudna, men båda tackade nej. Så jag tänkte att vad är riktigt poängen om jag inte får i ca. två månader framåt namedroppa dem och i detalj berätta om att jag sagt hej till dem personligen.

 

Det är väldigt befriande att bli ertappad, men det är ändå lite som att höra till en sexuell minoritet, för du vill inte börja diskutera detta med dina mor- och farföräldrar. Då får du frågor som: Är det här varför du inte börjat studera ännu? Tjenar man på bloggande?

Jag tror ingen av mina vänner blev så hemskt förvånad över denna bloggs innehåll. Det är helt enkelt en lite mer osympatisk version av mig själv. En kommentar jag fick om denna sida var: ’’Din blogg e nog som att gå rakt in i din sjuka hjärna’’. 

 

Ta alltså detta som inspiration. Gå till era närmaste och berätta om era hemligheter. T.ex. att du röstat på de gröna, kanske du tyckte #hatersgonnahatebutthisiswhatiate hashtaggen var fyndig eller att du tillbringar ohälsosamt mycket tid på loppis och ironiskt nog har använt alla dina pengar på det!

 

Jag kan komma och tala om mina livsförändrande erfarenheter på ratatas podcast! 

 

 

Bringthenoise
15.02.2016 kl. 19:56

36 Ounces Make 'Em Bounce In The Street

 

Hejselivejs!

 

Den här bloggen skulle faktist först bara handla om musik. Eller rättare sagt var den skräddarsydd för rap/hip hop. Men meh... orka ha disciplin.

Jag tänkte dock ta det lite lugnare, erbjuda en fredspipa i formen av spellistor och smöra till det med att också informera er om ett fantastiskt tjejband! 

 

Vi börjar alltså med några spellistor för alla era needs. Och kom ihåg att sätta skiten på shuffle. De funkar bäst så.

 

Melankolikens Mecka:

Min fars släkt är så pass extremt finsk att jag i grund och botten till ena hälften är en melankolisk jävel. Alla som jag förolämpat kan lyssna på den här och bara ’’Why Bringthenoise, whyyy?’’.

 

 

Got That Good Sizzle:

Feel good spellistan. Den andra optimistiska hälften. Skall inte misstas för partymusik. Btw. Sången 3 Days av Rhye är helt ofattbart bra.

 

 

From A Sizzle To A Pop:

Det här är partylistan.

 

 

 

Tjejbandet heter alltså Juce och de är definitionen av superdope. Jag har redan lyssnat sönder de här sångerna, men nu är det er tur. Njut, Ratata.

 

 

#HeForShe

Bringthenoise
11.02.2016 kl. 11:00

Haters Gonna Hate, But This Is What I Said

 

Ratata! What’s good?

 

Häxjakten är över, alla har lugnat ner sig och jag kan fortsätta som vanligt igen. Woop! Det betyder att jag får återvända till skämt om: aids, ekenäs, ester, mental hälsa, drogproblem, anorexi, fattiga människor etc. Sådant som Ratata inte har problem med!

 

Hoppeligen är ingen annan någonsin mer av annan åsikt på Ratata, för det kan leda till en massa motstånd. Så mycket motstånd som #hatersgonnahatebutthiswhatiate-rörelsen inbillade sig att den hade. Nano spådde att framtiden kommer bära med sig mer kritik, men så som jag såg Grön I Åbo gå på turné och i princip be om ursäkt av miilo och nano för att ha instämt med mig... tror jag knappast det kommer hända. Och jag förstår att hon måste göra det. Eftersom Sauli Niinistö armahtaa, mutta Ratata ei!

 

Men hej, it's all good! Ni lyckades krossa det farliga hotet som ungefär fem personer utgjorde. 

 

Och tro det eller ej, men för ett par dagar sedan tänkte jag faktist blogga om den negativa sidan med för mycket positiv uppmärksamhet. Det här var före jag blev utnämnd till den stygga bloggen!

Jag skulle dock seriöst vilja veta hur ni handskas med en oväntat stor mängd positiv uppmärksamhet. Själv blir jag redan äckligt självgod om jag tilldelas en liten mängd. Jag kan ärligt säga att det är borderline ohälsosamt för mig.

Man kan ta ratatas top 10 som exempel. De här bloggarna får mest kommentarer och uppmärksamhet. Vad jag har kollat så är de flesta kommentarerna positiva och stöder bloggarens skrifter. 

 

Då är det väl inte allt för far fetched om jag säger att det kan fucka med huvudet en aning? Jag säger såklart inte att det är fel på gemenskap och att man stöder varandra, men alla idéer och tankar är kanske inte så superba som de ibland känns. 

 

Så min fråga lyder: Är det hälsosamt för er?

 

Ps

Jag försöker inte börja någon hashtag av det här eftersom jag inte inbillar att jag är med och starta Arabvåren.

 

Bringthenoise
09.02.2016 kl. 16:13

Avoin Kirje Ratatalle

 

Ciao!

 

Det har äntligen hänt. Stunden är kommen. Jag, bring the noise, är officiellt Ratatas N.W.A.

 

''Speak a little truth and people lose their mind''

 

Jag tar absolut alla creds för att hashtaggen #donthatewhatiate nu har fått en massa stöd. Miilo skrev alltså en lång inflikning om min lilla kritik och jag medger att wooh... jag blev helt krossad. Helt enkelt magnifikt. Det känns som om jag är med i rapin sm:ät.

 

Som ni märkt brukar jag ofta skriva raljerande om andra bloggare och ratata. Och jag förstår att Fia tog lite illa upp, men om jag måste förklara varje skämt och varför en antiinflammerande smoothiebowl är lite komisk, tror jag det inte finns någon poäng mera. Så keep on doing your thing.

 

De här inläggen är oftast riktade till bloggare som tar sig själv en smula för seriöst. Och, bingo! Miilo har anmält sig som frivillig! Miilo har inte bara citerat mig fel, i all hennes ilska, utan också satt sig själv i mitten av det här. Hon skrev att jag kräver mindre material om mens, frukostsemlor och inredningsbilder. Okej, men det sa jag aldrig. Och sen den här revolutionära idéen om att hon faktist får sätta upp bilder på hennes frukost. Jep, när har någon sagt att hon inte får göra det? Min poäng var annars också att hemsidan kunde ha lite olika lyft ibland. Tanken om att jag skulle bry mig tillräckligt eller vilja begränsa på någons innehåll är kanske en lite väl självcentrerad syn på saken. Och om du får elva kommentarer och alla hejar på dig tror jag inte du lider någon större nöd. Så huvve ut ur röven nu.

 

Hela hennes inlägg är absolut fantastiskt och är i ett nötskal hela poängen. Jag talar i mitt inlägg om sexuella trakasserier, men bloggare som miilo bryr sig mer om hon känner sig rubbad i cirklarna än det allvarligare problemet. Jag har inte sett någon ta upp den viktigare delen i inlägget. Istället förs den här kampanjen, för allas rätt att ta bilder på deras mat. Vilken alla ändå har och 95% stöder. Men bra kämpat, ratata!

 

#prayforparis

Bringthenoise
08.02.2016 kl. 16:06

Diversity

 

Sup. 

 

Jag har tidigare sagt att jag inte önskar fler manliga bloggare till den här bloggtjänsten, men nu börjar jag ångra det.

Allt den här bloggtjänsten tycks handla om är mens, frukostsemlor och inredningsbilder. Och en bild på en antiinflammatorisk smoothiebowl? Är det seriöst en parodi på någonting?

Som en outsider finns här inte mycket för mig. Jag vet att jag definitivt inte lever ett likadant liv som ni och inte har samma intressen, men ibland hoppas jag på någon slags variation. Jag är dock en man. Så usch.

 

Men här ett par deprimerande historier:

 

Som det står på min info dj:ar jag på bronda. På veckosluten har jag perfekt åskådarplats för att iakta människor i medelåldern klumpigt ragga på varann. Det här veckoslutet såg jag istället en ca. 35 årig kvinna trakassera några 18 åriga pojkar. Ingen på baren reagerade. Hon sitter där och tar dem i håret och klämmer på pojkarna i tur och ordning. Ingen reagerar. De kan inte hantera situationen eftersom de basically ännu är kids. 

 

Och det här betyder inte att jag försöker överrösta diskussionen om det sexuella trakasseriet som kvinnor dagligen råkar ut för. 

 

På mitt andra jobb kommer jag överens med de flesta. Men jag måste säga att gamla människor nu och då kommer för lätt undan. Ungefär två veckor sedan hörde jag en ca. 60 årig kvinna tala om att flyktingarna är här för att våldta finska kvinnor. Jag deltog i diskussionen och berättade om lääppijä fenomenet och om en (bland många) kvinna jag läst om, hur hon blivit otaliga gånger blivit trakasserad av finska män. Gissa vad gumman sa? Att kvinnan som blivit trakasserad i det skedet borde göra lite self searching. Att det var hennes eget fel.

Så sådant...

 

De goda nyheterna är att jag nästa veckoslut tar ledigt från jobbet, färdar till åbo och spenderar en massa pengar på drank. 

Och här är en version på min bronda playlist (en stor del finns inte på spotify):

 

 

Bringthenoise
01.02.2016 kl. 23:24