Hur Du Avancerar Som Individ Pt. 2

 

1. Get Off These Faceswaps

 

’’Hej, till alla mina följare! Jag har en överraskning åt er... idag swappade jag mitt ansikte med ett dörrhandtag!’’. Någon smart person utvecklade faceswap så päron kunde känna sig kreativa. Och joo, jag känner mig lite ’’old man yelling at phone’’ när jag skriver sådant här. Men alla unga whipper snappers kan suck it.

 

2. Ladda Din Telefon Före Du Går Ut

 

Om inte ditt namn är Jack Bauer, är det inte heller coolt att vara på metron och få slut på sin akku. Chloe? Chloe!? En gång frågade en utländsk kvinna om jag hade en laddare på mig som hon kunde låna. Jag gled ca. tjugo meter bakåt p.g.a. att jag ryggade tillbaka så våldsamt. Jag stirrade även på henne tills jag var utom synhåll. Och sa såklart inget.

 

3. Protect Yoself 

 

Själv äter jag p-piller, dagen efter-piller och använder kondom. Jag är inte ännu säker på mitt kön och vill inte heller sätta någon press på mina människorättigheter, så därför satsar jag på alla fronter. Jag har aldrig manuellt satt på en kondom, utan bara stoppat den innanför byxorna och hoppats på att den själv hittar vägen (om jag tillhör ett sådant kön).

 

4. Testa Dina Vänner

 

I samband med koulutuslupaus och metsähallituslaki kan det finnas många arga aktivister ute på vift. Och man vet aldrig när de kastar sina koftor åt sidan och går åt er med hjälp av lite El Tiempo. Då är det för sent att fråga sina adliga vänner när de senast tagit del av en hederlig duell. Du måste alltså vara förberedd. Placera alltid en dyna på valfri dörr när du är ute med dina kamrater. När dörren öppnas, faller dynan ner. Om din vän har ninja instikter catchar hen dynan. Bonuset med det här är att du också då vet att du har en vän med jättecoola moves.

 

5. Don't Trust These Cats

 

Jag har själv en katt, men den är en total dickhead. Och helt useless. En hund kan vara en polishund, en ledhund, ledarhund eller Lassie. En katt kan stirra på dig utan sympati eller känslor och du bara ger den mat. 

 

6. Se Dessa Youtube Klipp För De Är Ytterst Kul

 

The Invention of Ladders

Harry Caray: Space, The Infinite Frontier

Internet Comment Etiquette: Dating Advice

Paul Rudd & Jason Segel

Ali G Interviews Pat Buchanan

Portlandia: Premium Cable Title-Sequence Music

Suh Dude

Every Inspirational Video Ever

 

Ps. Jag skrev 90% av det här inlägget 02:52 på morgonen för jag inte fick sömn.

Bringthenoise
14.03.2016 kl. 22:14

Veckans Musik

 

1. Anderson .Paak

 

Han är ju helt fantastisk. Jag skäms för att jag inte hittade honom på egen hand, utan blev tipsad av en vän. Jag är en inbiten hipster. Han kommer komma till Flow, så snart är alla päron all up on it. 

 

Put Me Thru

Am I Wrong

Dapper

The Waters

 

 

2. UGK

 

Jag kommer aldrig sluta tala om UGK. Och ni borde get on this shit, right now.

 

Pocket Full of Stones

Wood Wheel

Good Stuff

Int’l Players Anthem

Real Women

 

 

Även de här sångerna:

 

Gomina - Stupid / Lyssna på synthen vid: 1:50. Jag känner för att slappa någon, jag blir så glad.

A Rainmaker - The Call / Vad är det här för genre? Electropop? Whatever it is, har jag börja feela mycket sådant på siståne.

The Earth Disciples - Spirit Of The Bells / Definitivt en av de bästa bortglömda sångerna som gjorts. Ever.

Too Short - Here We Go / Jag har lyssnat på en massa hip hop från Atlanta, så lite throwback East Coast passar bra.

Fat Joe - Don Cartagena / Same thing.

Kazy Lambist - On You / Lite deeppigare jam, men ganska catchy.

Yumi Zouma - The Brae / De låter väldigt retro, är lite mer somriga och är väldigt bra.

Germans - Cruel / Alltså de börjar bli sjukt hur bra jag har koll på alla bra jams. Väldigt 80-tals aktigt synthpop.

Diddy - Money Ain’t A Problem / Sånger vars innebörd man inte behöver tänka på kan vara riktigt bra festjams.

Colonel Loud - California / När jag hittade den här, lyssnade jag på den under hela dagen. Seriöst, den var på replay hela tiden. Så väldigt laid back och cool.

Benji Hughes - Freaky Feedback Blues / En ganska speciell sång. Superbt mixad och producerad.

Thundercat - Walkin / Han kommer till Flow. Han är ganska cool.

Luke Temple - Love Won’t Receive / Sången har en konstig intro, men låt inte det störa er.

Ed Thomas - On My Own / När jag deeppailee om mitt liv lyssnar jag på den här. 

 

Här är alla ovannämnda sånger i en playlist:

 

Bringthenoise
13.03.2016 kl. 19:37

Axl Smith

 

Axl Smith har länge varit finlands näst största favorit i kategorin ''Finsk Medborgare Med Annan Etnisk Bakgrund''. Den klara ettan är ju såklart Arman Alizad, som inte låtit sig rubbas av personer som Musta Barbaari. 

 

Men nu är det finska folket besviket. Den etniskt exotiske Axl Smith, insåg att den enda chansen han har att gifta sig med en karriärkvinna, är med en sextape. Många av er märkte säkert att vår unga och oerfarna nation inte ännu var redo för en sådan manöver. Hoppeligen ser vi snart en förändring! Det skulle glädja mig om en finsk kvinna lyckades med ''sextape to fame'' taktiken. För om ena könet får foten in i dörren, så finns det också en chans för resten av alla andra 32 kön! 

 

Vet ni varför Axl Smith inte har ett ''e'' i sitt namn och heter Axel? För han inte fått någon equality! Jag hoppas ni alla är med och kampanjerar för allas rätt att använda sextapes som karriärknep!

 

#GiveAxlEquality

 

Bringthenoise
12.03.2016 kl. 17:40

Sexism & Särbehandling

 

Let’s get into it.

 

Den nya Ghostbusters trailern kom ut för några dagar sedan och fick en hel massa skit. Till största delen berodde skitet på att trailern inte var så hemskt välgjord, men också för att de var kvinnor. Det har dock cirkulerat en del rykten om att Sony på flit lämnar kvar sexistiska och hatiska kommentarer. Logiken här är att man klart för fram dessa sexistiska kommentarer så att t.ex. bloggare får syn på dem. Bloggarna skriver om hatet, hur det är fel och på det sättet skapas det en sorts movement. Det betyder alltså att människor skulle bli motiverade att se filmen i en slags protest och på så sätt visa sentterii åt sexister.

 

Jag skulle inte bli så hemskt förvånad om det vore sant. Ur ett ekonomiskt perspektiv är det ju en ytterst smart taktik. Och det är lite samma sak som när företag försöker casha in på luomutrender eller något progressivt som är på tapeten.

 

Det är lite som med sannfinländarna. Sebastian Tynkkynen är för dem en golden goose (om man bortser maktkampen med Soini). Han är bisexuell, så han har i mångas ögon kunskap och auktoritet över sexuella minoriteter. Det är som när en utlänning säger något negativt om Finland eller uttalar sig om andra utlänningar - hen talar genast i mångas ögon för alla andra utlänningar också. Som bisexuell är Tynkkynen inte ’’för bögig’’ för deras mera konservativa väljare, men lockar samtidigt också yngre väljare till sig. Man måste även tänka på hur osannolik den här situationen är. En massa tidningar skrev ju om Tynkkynen när han blev ordförande och undrade över om sannfinländarna hade blivit mera ’’progressiva’’. Så nu kan de hålla på med deras tyttö & poika kampanjer och ha Tynkkynen auktoritativt i spetsen. 

 

En av de musikgenrer där progressiva tankar inte riktigt har slagit igenom är helt klart hip hop. Men ni skall veta att Ratata antagligen gjort sitt. Jag kan inte längre lyssna på sexistiska texter utan att reagera lite obekvämt och tänka på om den där och den där meningen faktist behövdes. Det är en av orsakerna varför jag har slutat lyssna på Kendrick Lamar. Han representerar för tillfället den intellektuella själen i hip hop och heittää fläbän med Barack. Han ses som en ’’conscious rapper’’. Men jag ser noll människor diskutera hur sexistiska hans musikvideon är eller hans låttexter.

 

Det som stör mig här är att han hyllas som någon sorts urban samhällsfilosof, men det tycks inte betyda att han behöver vara reilu mot alla.

 

Detta blev längre än planerat...

Bringthenoise
09.03.2016 kl. 21:56

Kvinnodagen & Personliga Utmaningar

 

God Kväll.

 

På jobbet hade de satt fram en massa blommor och chocklad och därmed missuppfattat allting. Jag kunde naturligtvis inte fridfullt ta del av en sådan mardröm, utan kastade omkull stolar, bord samt män. Jag gick även omkring och skakade på alla kvinnor och skrek: VAKNA!!! 

 

De har vaknat. Varsågod, samhälle.

 

Men så att ni inte fullständigt faller in i en avgrund av jämställdhet, kan jag berätta för er om mina dagliga prövningar. Jag jobbar på högbergsgatan. Det är alltså i centrum av vår huvudstad. På vägen till jobbet finns det mer ’’feissaren’’ än det nu för tiden finns podcasts. Dessa feissare använder samma väijytystaktik som vi gjorde under vinterkriget. Greenpeace, Unicef, Röda Korset etc. Det finns mer organisationer än det finns syriska fronter. Och jag har blivit ganska bra på att undvika dem, men det är som med gamla minor i Vietnam - alla kan man inte undvika.

 

Min fråga till er är alltså: Har ni en mening, med vilken ni relativt artigt kommer undan dessa hantalangare? Vad är er bästa replik?

Bringthenoise
08.03.2016 kl. 19:55

Hur Du Avancerar Som Individ

 

1. Använd Lökärin Bara När Du Sportar

 

Seriöst, jag har bara en gång svikit denna regel och det var under studentskrivningarna. Om du är en kvinna och har lökärin på kan man lätt anta att du inte vet vem barnets far är. Om du är man och har lökärin på är du antagligen fadern som inte vill ta ansvar för sitt barn.

 

2. Producera En Åsikt Om Vad Som Helst

 

Vi kan ta Estland som exempel. Vad vet jag om Estland? Ingenting. Jag läste för typ två år sedan att Estland effektivt tog nytta av diverse EU-stöd. Vad gör man med denna information? Ingenting. Så besökte även Barack Obama Estland under året 2014. Inte gör man mycket med det heller. Men om man vet hur man ska kombinera två helt osammanhängande bitar av info, kan man uppnå goda resultat.

 

Exempel: Som tur är Finland i alla fall inte en lika inkompetent nation som Estland. Vi kan försörja oss på annat än EU-stöd och behöver inte dra Barack hit för att skrämma bort ryssarna, så de inte slukar oss hela.

 

Det där är ju inte logiskt på något sätt, men låter relativt övertygande. Ni måste också skapa er egen stil. Min stil är ofta väldigt dissande, det betyder inte att ni måste göra samma sak.

 

3. Hålls Cool, Fast Du Inte Är Cool

 

Vi kan ta musik som exempel. Vare sig du lyssnar på Limp Bizkit eller NRJ top 10 (två väldigt ocoola saker), så kan du ändå göra det coolt. Du kan hänvisa till din integritet, att du hellre blir dissad än lyssnar på det man borde lyssna på. Det har dessutom alltid varit coolt att vara counter-culture. Så om du lyckas vara på ett annat plan än de flesta, har du lyckats. Jag kommer alltid att stå vid mina ord om att Britney Spears - Toxic helt enkelt är bäst.

 

Eller kanske du tycker om lite cheesiga romantiska komedier? Crazy Stupid Love är en av mina favoriter. Ryan GOSling, liksom. 

 

4. Ta Inte Dig Själv Så Seriöst

 

Nu menar jag inte att du ska se dig själv som någon clown. Men du blir behagligare om du inte alltid spottar ut din drink och bara VA!? 

 

5. Keep It Cool, Keep It Loose

 

Jag ser många gråta över deras smoothien och att människor inte diggar att de bloggar om det etc. Vet ni vad som ofta ses som omanligt? Att en man bloggar. Men jag pygee inte bry mig. Det är så simpelt. 

 

Och nu menar jag inte att människor inte kan vara riktigt jävliga, men alltid behöver man inte lyssna på dem.

 

6. Var Inte Ett Päron

 

Sluta vara päron.

 

7. Ha Empati

 

Empati är överlägset det viktigaste när du t.ex. skämtar om något. Om du inte förstår dig på den du skämtar om eller ens försöker, blir skämtet oftast mycket negativt. Misstaget människor ofta gör är att de skämtar om saker de inte tycker om. Det leder nästan alltid till att produkten har mer hatiska vibbar än roliga.

 

8. Ha Alltid En Ohörd Eller Bortglömd Sång På Lager

 

Jag har alltid några definitiva, sällsynta pärlor på lager. Sånger som är bra och är av den där 500 views på youtube kalibern. Sådana som jag inte har på någon allmänn spellista.

 

9. Titta Grovt I Kors

 

Jag är något av en naturlig begåvning på det. Och alla säger att det är jättecoolt.

 

10. Se Ut Som Om Du Håller På Med Något Viktigt

 

Sedan lågstadiet har jag kultiverat en min som är en perfekt kombination av bekymmer och beslutsamhet. Du ska inte se ut som om du behöver hjälp, utan att du jobbar hårt. Det skall liksom se ut som att du ibland är på gränsen, men hela tiden ändå kommer vidare.

 

Du skall såklart välja rätt tillfälle för den minen. Använd inte minen när du typ öppnar en dörr.

 

Fungerar ytterst bra i arbetslivet.

 

Bonus: Klä Dig Bra

 

En bra tumregel är att minst en 1/4 av det du har på dig är svart. Jag vet dock inget om kvinnors mode. Men en dope turtleneck eller kragskjorta skadar aldrig.

 

 

Ps. Jag tänkte göra en lista på hur man blir en top 10 blogg, men jag tror inte det är aktuellt för mig längre... snyft.

Bringthenoise
08.03.2016 kl. 01:52

5 Tips Inför Kvinnodagen

 

Jag såg Hipsus inlägg om den internationella kvinnodagen och tänkte att kanske ratata också behöver ett manligt perspektiv på saken. För om det är något Ratata älskar, så är det när män kommer med åsikter om kvinnor!

 

1. Kom ihåg att gratulera varandra!

 

Påminn varandra om att hej, du är en kvinna. Men kom också ihåg att ge en örfil åt den som påminner er om det. Att definiera kön är lite väl kränkande.

 

2. Kom ihåg att igen gratulera varandra!

 

Vet ni varför? För ni har alla en klocka i er. Det är ganska siisti, eller hur? Den här biologiska klockan tickar på och jag förstår inte varför kvinnor ofta blir stressade av det. Personligen skulle jag tycka att det är super kätsy.

 

3. Kom ihåg att gratulera varandra ännu en gång!

 

Wow, en massa grattisar! Den här grattisen kommer från faktumet att ni kan ta del av Menskligt. Gissa om jag kan? Nää. Man känner ju sig lite utanför...

 

4. Nu skall ni alltså inte... sluta gratulera varandra!

 

Undervisnings- och Kulturminister Sanni Grahn-Laasonen är en kvinna (antar jag iaf). Så en kvinna skär alltså på ert studiestöd. More power to her!

 

5. Okej, nu är det dags att sluta tala om att inte gratulera varandra!

 

Gratulera er grand wizard, Gud(run) Schyman! Men försök komma på vem som skulle kunna bli den finska versionen. Jag röstar på Ratatas egna, inspirerande, roliga Anne Hietanen! Vem röstar ni på? Kommentera nedan! 

 

Alltså jag kan inte få nog av angst gifs!

 

 

Ps. Det är ytterst möjligt att inlägg som dessa förklarar varför jag är singel.

 

Ps. Ps. Jag tror inte det här var en bra idé. Jag behöver en censur.

Bringthenoise
07.03.2016 kl. 18:35

Hållbar Materialism

 

Man borde antagligen sikta på viktiga insikter, minnen och på ett liv som inte definieras av ens egendomar. Men personen som kom på dessa tankar var antagligen någon pleb. 

 

Skulle ni ha trott att jag utövar hållbar materialism? Jep, I’m pretty dope.

 

Jag stöder t.ex. inte att vi tar en massa thailändska säsongarbetare hit, utan stöder en hållbarare lösning i form av syriska flyktingar. Se, även jag kan vara progressiv!

 

Min senaste, hållbara införskaffning var Expeditionen av Bea Uusma. Syftet är att börja en skönlitterär vana och att kunna prosa skiten ur den här bloggen samt er. Det är dags för mig att sluta skriva som en utlänning på nybörjarkurs. Jag gör det här också för mina framtida adoptivbarn. De skall alla bli grammatiskt kunniga poeter.

 

Men här är mina hållbaraste, coolaste, mest avundsvärda föremål! Basically vill jag bara brag.

 

1. Min Läderjacka. 

 

Den är äntligen färdig från reparation. Körsbäret på tårtan är att den är second hand, second hand. Yup, jag vinner hipsterheten.

 

 

2. OG Skrivmaskin

 

Den här är helt funktionsduglig, men är endast till för en sak: Om jag måste fejka ett mord och få det att se ut som en olycka. Den är seriöst tung.

 

 

3. Läderhäftet Från Ghana

 

Straight out of 80-talet. Och i den ryms det papper. Så jag fyller den med... olika papper. En ipad ryms också perfekt i den. Jag måste väl skaffa en ipad.

 

 

4. Gammal Kamera

 

Okej, jag orkar nog faktist inte ta bilder med den här. Jag har ju en digital kamera. Men har någon förslag på en bra ursäkt att ha den runt halsen?

 

 

Ps. Min syn har under de senaste åren blivit lite sämre. Så jag ser faktist fram emot att se fucking clever ut med glasögon. En till hållbar satsning, liksom.

Bringthenoise
03.03.2016 kl. 22:10

Out of Steam and Out of Favor

 

Jag har använt upp alla mina livlinor och alla mina provokativa trick. Mina 15 minutes of fame är över och jag har mjölkat ratata på all shock value ni har att erbjuda.

 

Jag skrev tre inlägg före just detta, men kunde inte ge mig själv lättnaden av att ladda upp något. Problemet med att göra narr av en hel bloggtjänst är att du ytterst lätt blir en parodi på det du dissat tidigare.

 

Det finns inget bättre än att vara i underläge. När en massa människor är emot dig kan du i lugn och ro ta isär deras argument eller moraliska budskap. För om någon kommer med en relativt bra poäng, kommer poängens anhängare att förgifta denna brunn med deras päron inslag.

 

Sådana här seriösa inlägg händer varje gång jag lyssnar på Oskar Linnros. Fan också.

 

Men jag tänkte sätta min filmfanatiska personlighet till good use och tipsa er om ett par otippade filmer.

 

1. Mississippi Burning

 

Filmen handlar om ett par FBI agenter som tar sig till Mississippi på 60-talet. Några tonåriga människorättsaktivister har försvunnit och en liten stad verkar en aning suspekt. Ytterst välgjord film.

 

 

2. The Guard

 

Raka motsatsen till Mississippi Burning. The Guard är en väldigt offbeat komedi om en juntti irländsk polis som måste arbeta med en amerikansk polis. Superb.

 

 

3. They Came Together

 

Den här filmen är väldigt hate or love it. Personligen älskar jag parodier och lite over the top komedier. Den här filmen gör alltså narr av romantiska komedier och är en av mina all time favorites. Plus Paul Rudd och Amy Poehler.

 

 

4. El Secreto De Sus Ojos

 

Den här är ganska populär, men jag rekommenderar den ändå. Alla borde se den här. Det är ett drama, en thriller, ett mysterium och en romantisk film.

 

 

5. Mud

 

Det kan vara att jag tipsat den här tidigare. Men meh. Det här är filmen som började McConaugheys comeback. Handlar om en tonårig pojke som hittar en man mitt i träsken. 

 

 

6. Room

 

Borde ha vunnit alla priser. Jag har inte på länge sett en liknande film.

 

Bringthenoise
02.03.2016 kl. 23:30

Den Godaste Av Alla Toner

 

Men hej på er!

 

Under förra veckan efterlystes det god ton av ett par bloggare. En av dem förespråkade aktivt drogmissbruk och smutsade därmed själv ner tonen. Den andra bloggaren var ytterst dammig, gammal och mer än insinuerade att undertecknad är klumpig och ignorant (jag må ha fällt en manlig tår). Den gamla gamen hävdade även att ’’gröna’’ bloggare som jag endast skall ignoreras. Innebörden är alltså att ratata alltid skall ignorera och låtsas som om dessa provokativa åsikter om sådant som de gillar inte finns. 

 

Här är ett par tips till den som inte riktigt vet vad god ton betyder. Om du skall skämta om något, välj t.ex. sannfinländarna. 

 

Följande mening fungerar: Jösses! Har ni läst om sannfinländarnas ungdomsförbunds nya kampanj? Hallå, hej det är USA:s sydstater från 60-talet och vi vill veta varför ni kränker mera människorättigheter än vi!?

 

Du kan inte skämta om de ekologiska så här: Månne det i en ekologisk persons testament står var hen vill bli sorterad?

 

Ni kanske inte reagerade på skämtet om sannfinländarna, men i det hävdar jag ju i princip att sannfinländare är värre än stället där de lynchade människor på 60-talet. Det betyder att du kan säga vad som helst om dem, även sådant som går utanför god ton, för de är de flestas fiende. God ton är alltså mer eller mindre någon moralisk gräns som dras i sanden.

 

Om du har en åsikt om något relevant, måste du komma ihåg att det inte kan kritisera något som någon annan bloggare håller på med. Nu menar jag inte att det är fel att blogga om vad ni tycker är bäst. Och jag känner för att förklara detta, eftersom päron ratataiter inte vet vad som är ett påhopp och minst av allt när de själv gör det. Men om du som sagt hittar på att kritisera t.ex. frukostbilder, allvaret som människor tar sig på eller dylikt, får du inte en trevlig respons.


Här är mina kommentarer som följer god ton: 

 

Petteri Orpo fick bästa vitsordet av alla ministrar och jag tyckte det var rätt beslut. Men jag fattade just att jag inte har någon aning om vad han hållit på med. Jag tycker bara han verkar smart! Tänka sig, så mycket man avgör utan kunskap! Håhhåh!

 

Eller: Vad är er åsikt om Donald Trump? Jag ser i alla fall honom som en inte så smart person. Det här kan kanske vara lite radikalt. Men hej, det är bara min åsikt.

 

Eller: Wow... rasism är inte en bra idé.

 

Någonting du inte skall säga: Hej, hur skulle det vara med lite variation?

 

Ps. Jag älskar svartvita, angstiga tonårsgifs. Om ni har någon bra tonårsgif på lager, linka gärna!

 

 

Bringthenoise
01.03.2016 kl. 18:18

 

 Elias J. Forsman, 22 år

 

Åbo / HKI

 

Hej, det är jag som är innehållsansvarig på Ratata för den här bloggen!

 

Veckans blogg 01.04.16 - 07.04.16 (r.i.p. in pieces)

 

Instagram

Spotify

Twitter