Une Tragédie

 

Något viktigt har hänt, något som fick mig avsluta min bloggpaus.

 

Varje dag påminns jag om horrorn i världen. För var dag som går blir det också svårare att skämta med vardagen. Åldringsvård, regnskogen, Syrien och nu... tandkräm. Det blev den absolut sista droppen i min toleransbehållare (den svämmade alltså över). Hur kan man fortsätta normalt efter det här? Det är inte som om man bara kunde sluta köpa tandkrämen i protest och på så sätt sköta det lätt, det är ju helt banalt. Så om någon av er hunnit move on... hold the mohfucking phone. Jag tycker vi fortsättningsvis måste älta oss i den här livsförändrande tragedin.

 

Pepsodent, hur kunde ni? #IntePeppPåPepsodent eller #OccupyWallTeeth

 

Fängslande Vishet och Bloggkoll - ni har mitt stöd. Bloggkoll försökte sig på ett skämt om det hela och jag tycker det gick väldigt bra! Jag anser också att Fänglsande Vishet åtagit sig ett ämne och en kampanj som bra beskriver namnet på bloggen. 

 

I'm rooting for you!

 

Bringthenoise
25.05.2016 kl. 20:34

Bilder Som Rört På Sig Framför Mina Ögon

 

Rörliga bilder - de är trevliga.

 

Tröskeln för mig att ta en bok i handen och sen också läsa den är ytterst hög. Jag är alltså kapabel av att plocka upp en bok och granska den, men att konsumera texten är ett nästan oöverkomligt hinder. Det är lika svårt som att härstamma från lahtis och inte vara rasist. Liksom, hur lyckas det? Något jag dock lyckas med är att se på rörliga bilder. Jag vet, rörliga bilder har inte funnits lika länge som böcker och är något av ett modernare medium. Men jag har på känn att rörliga bilder kommer bli ganska populära.
 

Här är två av mina favoriter just nu aka Tää on parasta just nyt:

 

Penny Dreadful

 

Serien har två ypperliga säsonger bakom sig och den tredje har just börjat på ett väldigt lovande sätt. Handlingen är omöjlig att inte få låta cheesy, så jag försöker inte ens. Basically har de kombinerat en massa gamla skräckhistorier. T.ex. Dracula, Frankenstein och Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Jag klarar inte av horror filmer på något sätt och den här är ibland lite på gränsen, men är bara för bra att sluta med. Eva Green, Josh Hartnett och Timothy Dalton är the shit.

 

 

Angie Tribeca

 

En mer total motsats till serien ovanför är svår att hitta. Det här är en parodi på seriösa tönt-serier som CSI och NCIS. Tänk i stil med Airplane! och The Naked Gun trilogin. Eller du får såklart tänka i vilken stil du vill, människor brukar bli nervösa när en vit man ger ut order! Rashida Jones delar huvudroll med någon jag inte känner till, men båda är riktigt bra. Serien går ut på en massa ordlekar, dålig humor och tar inte sig själv för seriöst. 

 

Bringthenoise
13.05.2016 kl. 00:32

Ålderdom & Ansvar

 

Låter som titeln på en, om möjligt, ännu tråkigare Jane Austen roman! 

 

Min ålder har uppnått en högre nivå (22) och om bara några år får äntligen även jag börja säga ’’xx år ung’’. Först måste jag dock prenumerera på Kotiliesi, tala om andras skilsmässor och dricka en massa rödvin. 

 

Ansvaret kommer inte från någon nyligen påbörjad aktivitet inom kommunen, välgörenheten eller från framsteg på den ekologiska fronten. Det känns ju dessutom som om människor humansplainar och underskattar vår jords talanger. Liksom, under hur många miljard år har du producerat liv? Give the earth some credit, yo! #humansplain

 

Och hörde ni om att Emma Watson fanns med i Panama Papers? #PanamaForHer(mione)

 

Jag pausar min kärlek för hashtags en stund och återvänder till ämnet: Ansvar. Man skulle ju kunna tro att ansvar är något bra. Spider-Mans farbor/morbror berättade om för honom att ansvar is the dopest of all om man har duunat roids. Jag har inte duunat roids, men har ändå tagit ett moget och konkret steg mot vuxenhet och ansvar. För jag skall skaffa körkort! Hittills har jag alltid fått skjuts med mina vänner och har tyckt det är mer än kul, men nu anser människor jag skall London Grammar min existens och waste these young years på att lära mig köra någon fucking bil. Dåligt.

 

Ansvar kanske inte är helt totalt crap ändå. Det finns en stor möjlighet att jag får tillbaka mitt ansvar på jobbet och slutar vara en pleb. Jag har inte skrivit om förlusten av detta ansvar på arbetsplatsen eller att det ägde rum för typ två veckor sedan, men nu är ansvaret antagligen och äntligen igen mitt. Så om ni bryr er hann ni bara vara chockade eller oroliga i ca. två sekunder. 

 

Jag kan ju inte låta bli tipsa något bra till slut, så ät en massa tofu! Nå nej, det smakar helt skit! Pasta är sanning. Så ät pasta. Med Avocado. Avocado är så göööött.

 

Bringthenoise
11.05.2016 kl. 11:12

Saker Som I Teorin Kunde Göra Mig Frustrerad

 

1. Tapio Puolimatka

 

Om jag vore riktigt fräck skulle jag kalla honom för antikristus. Det är jag dock verkligen inte. Han är alltså inte någon vars fysiska kropp bara är ett listigt kamouflage för den som vill åta sig världens undergång. Och han är inte heller någon som utnyttjar sin status som docent, för att förgifta sinnen och hjärtan. Han är inte något av detta. Men om man kände för det, kunde man möjligen argumentera att hans retorik och logik är på den mest barnsliga och fördärvliga nivå som finns. Någon kunde även anse att han vänder och vrider på kristendomen för hans egna perversa syften.

 

Som tur tycker jag inte de här sakerna stämmer!


Resultat: Inte frustrerande!

 

2. ''Alla män är inte onda''

 

Den här är lite svår. Å ena sidan är det bra med förstående individer... och det var allt! För nu är jag ute på tunn is! Jag anser inte alls det är någon självutnämnd samhällskritiker, som tror sig besitta någon sorts ''välsignande/bekräftande kraft''. Om jag vore någon annan, kunde jag kanske reagera så här: Nåmen hej! Det är alltid trevligt när någon tror sig vara påven och tror även hen kan bekräfta/välsigna min existens. Wow... så omtänksamt. Ai meitsin är inte helt säkki trots allt? Smoothi att höra!

 

Så skulle någon outbildad manlig bloggare kunna reagera. Helt oerhört humor eller vad!
 

Resultat: Hur kan något vara så ofrustrerande!

 

3. ’’Political correctness offends me’’ 

 

John Cleese myntade uttrycket och finner stöd i t.ex. Stephen Fry och South Park. Jag tycker de såklart har en massa bra poänger, men kunde bli störd på med hur stor marginal deras anhängare missar den. Politisk korrekthet fungerar som bra guideline för människor som inte vet hur man är en bra person. John Cleese & co. glömmer ofta följande: Deras fans är inte lika smarta som de själva. Och många av fansen har nu misstolkat ovannämndas samhällskritik på sitt eget sätt. De tänker: Aaa så meitsin har gjort rätt hela tiden. Allt skit jag säger som förolämpar andra är mer än behövligt! Jee, no reason to change my ways. Whoopdedoo!

 

Resultat: Enligt den här logiken kunde jag då bli frustrerad på dem som är päron och politiskt korrekta... så nej! Det här är motsatsen till frustrerande!

 

 

Ps. Jag såg Axl Smith på ett café i dag. Borde ha frågat om jag får filma honom.

Bringthenoise
06.05.2016 kl. 15:03

Vappen

 

Hej!

 

Ratatas market, för inlägg gällande vappen, börjar antagligen bli lite mättad, men det bryr jag mig inte om. Jag försöker nu och då marknadsanpassa mina bloggfunktioner in för bloggosfären och ett inlägg om vappen är väl då mer än lämpligt. Min vapp var alltså mycket lyckad. Jag hade jättekiva. Och så var det slut på den historien!

 

Skämt åt andra sidor än denna. 

 

Mitt vappfirande började på en takterass i arabia. Denna förfest var jag inte ens först bjuden till, men efter att ha påmint värdarna om min fortsatta existens blev jag bjuden! Och om det finns någonting jag är ovanför vill jag veta om det. De sa nog att de bara hade glömt sätta invite (det är okej) och då är ju silverkanten en lovande karriär i säpo om ingen kommer ihåg vem jag är!

 

 

Efter att jag intagit någon gin tonic på takterrassen och efter att resten intagit några dåliga pitchar på nya låtar till KAJ började kylan slå in. Vi kunde ju inte genast ge upp, så vi härdade kölden en stund längre och gjorde vattentäta analyser på t.ex. brister i våra politiker.

 

Till slut gav vi upp, packade ihop beer pong bordet och alla spritflaskor österbottningarna hade konsumerat.

 

 

Fest Numero Dos.

 

Tekniskt sett snyltade jag in mig på nästa fest. Men om man tänker att jag fortsatte med förfestens värdar dit, så kan man ju slutleda att vår fest bara fortsatte till en annan fest. Vi kombinerade alltså fester. Eller så snyltade jag. Vem vet. 

 

På den här inception-aktiga festfesten fick jag genast ett varmt välkomnande och en gin tonic i handen (vad är det med gin tonics och kulturkretsar i svenskfinland). På festen mötte jag även Kaj Korkea-aho! Och gissa vad? Han introducerade sig själv till mig! Jag sa bara: pffft... pffffft... pfffffffffffffffft... nå hej... liksom. Samtidigt som jag himlade med ögonen. Konversationen ägde rum i en vessakö och tog ca. en minut. Den gick ut på att jag förklarade vad ’’kuokkia’’ betyder.

 

Fest Numero Tres.

 

På söndagen for vi spontant till stan och hamnade oväntat på en fest i eira. Killens lägenhet hade balkongutsikt över havet. Man blev kanske lite jelly. Oooch så snyltade jag där också!

 

 

Ps. Inga filter användes i dessa bilder. Jag stöder luomu.

Bringthenoise
02.05.2016 kl. 22:08

Evighetslistan

 

1. Så här tänker jag kring vacciner:
 

Alltså är jag helt ute och cyklar, men enligt min allmänbildning borde man väl inte ens behöva ställa den här frågan? Jaa, den där ena tjejen på youtube hamnar gå baklänges och det är ju lite back to the future, men det var bara en flicka. Min kusin blev dock autistisk ungefär samtidigt som han blev vaccinerad, men det var illuminati.

 

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här:

 

Gör vad du vill med dig själv om du anser det är behövligt. Det är inte mitt fel om ditt fejs blir lika orörligt som min fars när jag berättade om för honom att jag blir professionell jonglör.
 

3. Min sanna åsikt om muminmuggar:

 

Uuhh, det här blir ju den värsta exposén. Jag tänker nog skaffa någon enstaka mugg så jag kan kasta dem på mina finska vänner ifall de talar illa om finlandssvenskhet. You geeeet out of heeere!

 

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag:
 

En rolig video på typ en hundvalp och en baby - that's my jam. Men barn slutar ju också vara gulliga i något skede, så alla föräldrar borde vara objektiva och analysera när det är dags att take that shit off my feed.

 

Så är det också lite problematiskt med föräldrar som konstant lägger upp bilder på sina barn. Det kan ju resultera i att dessa barn får uppleva en ganska obarnslig uppväxt.

 

''Mamma måst få tillräckligt klickar på bloggen, gullen. Le mot kameran nu!''

 

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag:

 

Sure, ingen är bättre eller sämre än någon annan. None of you is special. 

 

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar:


Alltså det stör ju en bloggs flow lite. Så vitt jag vet är reklamer inte designade för en bloggs layout och passar därför inte heller så bra ihop med hela juttun. Jag är dock mer än beredd på att ändra åsikt om någon vill sponsorera mig!

 

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder:

 

Såklart de kan ha. Men den kritiska punkten här är inte om de borde eller inte, för sådana definitioner är helt dåliga. Det viktiga är om du kan pull it off. Om du ser helt paska ut vill jag inte höra om din banbrytande genusrevolution. Du kan ha på dig vad som helst - bara det är fly.

 

8. Dop eller namnfest - vad väljer jag?

 

Namnfest låter så otroligt lame. Liksom, vad går det ut på? Kommer alla till dig och bara ’’Jaha, han heter Edward... det är visst... kul’’ och så står ni bara där. Det är mycket mer spännande när en präst be dippin’ and swervin with that baby. Det finns dessutom en fartfylld värld där ute, så lite holy water skadar aldrig.

 

9. Bloggska - är det ett viktigt språk?

 

Är det som klingon för de värsta bloggeekarna? Jag har ingen aning om vad det här betyder.

 

Ps. Om du håller på med ''bloggska'' är du antagligen sociopat.

 

10. Den berömda bloggfasaden - ska man visa allt i bloggen?

 

Du får visa helt hur mycket du vill - det är din blogg. Det riktiga problemet ligger för mig i hur du gör det. Du måste alltså verkligen inte visa allt, men bloggar som försöker skapa en illusion om att vissa saker inte existerar är totalt crap... ett perfekt tillfälle för en beef.

 

Det finns ju vissa saker jag inte bloggar om, vare sig det är något jag inte bryr mig om eller något jag inte bara kan producera en vettig text om. Sen hamnade jag också radera en hel del saker från bloggen, några inlägg om kändisar och några texter om jobbet. Vill inte bli stämd, liksom.

 

Före jag blev avslöjad som smygbloggare raderade jag också någon text om mina vänner. Jag anade avslöjandet. Så om någon av er läser det här... hahaa!

 

Bringthenoise
28.04.2016 kl. 23:54

Podcasts: Fashionably Late

 

What it do.

 

För ett par dagar sedan påpekade en av mina vänner att jag dissar allt jag blir rekommenderad och det jag inte ännu bekantat mig med. Hen fortsatte påpekningen och kom med ett par exempel då jag, mer ofta än sällan, blivit ett stort fan av det jag först dissat. En mer perfekt beskrivning på min svekfulla personlighet finns icke!

 

Chansen att jag dissat podcasts på bloggen är stor, men en av mina favorit sysslor är motsäga mig själv med jämna mellanrum. Lärdomen härstammar från den moderna klassikern: Revenge of the Sith. I filmen påminner Obi-Wan sin lärling Anakin om att ''Only siths deal in absolutes''. Så det är absolut något jag inte vill göra.

 

Som vanligt kommer jag först nu till poängen: Podcasts är riktigt kivoga och det tär på min manlighet att uttrycka mig så varmt om något.

 

Jag är faktist ganska nöjd över att vara sen med att gilla podcasts. Det värsta jag vet är att rida på en trends våg. Alltså ni får göra det, men för mig är det vämjelikt. Tumregeln i mitt liv är att antingen vara mycket, mycket efter i ''trendutvecklingen'' eller, om skaparen vore hänsynsfull, mycket före i den. Det här är antagligen en patetisk princip, men hipsterhet är bäst och för mig är det en stor horror om någon säger: Hej, jag håller också på med det här. Konversera med mig om vårt delade intresse! Och jag tänker: Neeeeeeeeeeej. Sluta nuuu.


Den charmiga bilden jag ger av mig själv betyder inte jag hatar människor, utan beskriver mitt ideal om att hålla lite knepigare sociala situationer till ett minimum och helt på mina egna villkor (för vad är bättre än det). I'm socially retarded, yo!

 

Men jaa... alltså podcasts, de är bra för min hälsa. Jag tänkte faktist på att starta en egen!
 

Så om någon erfaren har tips på följande frågor blir jag glad:

 

1. Vilket program lönar det sig att använda för edits etc?

 

2. Borde man köra solo eller duo (eller trio)?

 

3. En relativt billig och bra mikrofon? 

 

4. Hur mycket planerat och improviserat lönar det sig att ha procentuellt?

 

Bringthenoise
26.04.2016 kl. 20:01

Hur Man Överlever En Resa Till Åbo

 

Hej!

 

Veckoslutet präglades av en ohälsosam mängd sauce, så just nu känner jag mig som twenty pounds of shit wrapped in tin foil. Därför kommer detta inlägg inte ens försöka vara klurigt eller utöva någon sorts satir. Ellerrr?

 

Men att lose myself in the juice var inte helt onödigt, för min vistelse i åbo var mycket lyckad. Jag hann t.ex. heittä lite fläbän med Fina Lina, Hanna Sofia, RDW aka Kira, Frida och Louise och visa mina länge-framför-spegeln-övade dance moves! Om jag får chans att dansa är jag alltid nöjd. Jag såg även Ida och sa bokstavligen bara ''hej''. Jag är så usel på small talk med människor jag inte känner och känner inte heller någon skam över att snabbt springa iväg efter ovannämnd hälsning. Vad ska man ens liksom säga? 

 

Jag försökte mig tidigare på Evighetslistan, men alla svara blev bara bittra rants. Så istället för att låta mig själv bli provocerad av frågor på listor (och av mig själv), i min krabbis aftermath, tänker jag lista upp fem bra saker:

 

1. Making This Blog Unsuable

 

Det är bra att min mor informerade mig om att jag i teorin skulle ha kunnat bli stämd för några av mina kändis shoutouts. Jag är för lat för att upprätthålla min diss-integritet om jag hamnar i trubbel för det. 

 

2. Making Me Hireable

 

Jag hade också skrivit ett par dåliga saker om mitt jobb och insåg att jag lika bra skulle kunna skriva ’’i framtiden vill jag inte ha ett arbete’’ på en Linked In profil. Raderade alltså dessa kommentarer och även det är bra.

 

3. Veep 

 

Den nya säsongen började igår! Julia Louis-Dreyfus är helt bra samt väldigt fantastisk i huvudroll. Ps. House of Cards är helt kakka.

 

 

4. And A Cooking Show?

 

Dessa två Aussin som heter Kate och deras cooking show är det bästa. 

 

 

 

5. And These Songs:

 

Bringthenoise
25.04.2016 kl. 21:13

Mentala Komplikationer

 

Mitt psyke lider just nu, är hårt splittrat och jag misstänker att det inte är en bra sak. Jag har förberett mig på att jag antagligen håller på gå igenom någon sorts meltdown.

 

Min själva personlighet går hela tiden på övervarv och allting tar sitt uttryck enligt det. För det mesta kan jag inte sitta still och är på bra humör. Men under tider som dessa, då det konstant går lite fram och tillbaka, använder jag mig av lite självironi, lyssnar på London Grammar och bara tänker: ööööhhhhhheeeaaaaaarghhhhh.

 

Jag tänker såklart inte börja kasta omkring utsagor om att jag håller på att tappa förståndet, för det finns sådana med mycket större problem än jag. Jag upplever trots allt för tillfället förhållandevis stora mentala hinder och brister. Min självdiagnos gick ut på att lyssna på min favorit podcast och märka att jag inte reagerade alls, utan såg ut och kände mig som Jack Nicholson i The Shinings labyrint. Täckt av snö. Mental snö. Insnöad mentalt.

 

En stor del av mina vänner har ganska nyligen fått nyss om den här bloggen och det här går ju inte i linje med min vanliga stil. Men jag hoppas mina tidigare mentala påfrestningar också varit relativt uppenbara och att det här inte är överraskande.

 

Jag tänkte en stund på om jag borde lägga upp det här eller inte. Men att ens mentala hälsa är på lika pissljummen nivå som lapin kulta är väl inget att skämmas över.

 

Här är veckans musik:

 

Bringthenoise
12.04.2016 kl. 20:01

All Deez Technologies

 

Jag vill börja med att ge en shoutout till Mads Mikkelsen. Har ni någonsin tänkt på att Mads Mikkelsen är den coolaste av alla Mads? Liksom, han bara är Mads Mikkelsen. Ganska siisti.

 

Se så stolt han ser ut. Vanha kunnon Mads.

 

 

Men technologies: it’s well important, innit?

 

Jag har som avsikt att förnya den här bloggen lite grann (såklart inte innehållsmässigt, duh). Profilbilden böt jag ut efter tre år och nu kan det lika bra vara headerns tur.

 

Den nuvarande headern gjordes på ett väldigt opraktiskt sätt och tog ack så länge. Så jag skulle gärna vilja veta hur ni gör era headers? Jag är även tacksam om programmet ni tipsar lätt går att ladda ner illegalt!  

 

Ps. Maaaads

Bringthenoise
07.04.2016 kl. 21:15

 

 Elias J. Forsman, 22 år

 

Åbo / HKI

 

Hej, det är jag som är innehållsansvarig på Ratata för den här bloggen!

 

Veckans blogg 01.04.16 - 07.04.16 (r.i.p. in pieces)

 

Instagram

Spotify

Twitter