ensamhet är den varmaste känslan

 

Den enda gången i mitt liv jag märkt av en personlighets förändring var på sjuan. Då måste jag i samband med mina föräldrars skilsmässa omvandlas till något annat - något separat från det. Men det var liksom förändringar på mikronivå. Jag tror jag på riktigt varit likadan sedan... alltid. Det enda som förändrats med mig är att jag säger mindre och gör mindre dumma saker för var år som går (den utvecklingen framskrider dock ytterst sakta men säkert).

 

För jag har alltid älskat att vara ensam. När man är ensam behöver man inte svettas som en hora i tijuana för någon grupp man måste forma sig för, när man är ensam är man sig själv. 

 

Jag tillbringar en massa tid ensam och har alltid gjort det. När jag var barn gick jag ofta omkring i skogen och hittade på egna historier. Jag tillbringade också mycket tid hos min morfar och tyckte i hemlighet mest om att rota igenom hans saker för mig själv (jag hittade t.ex. coola saker likt hans fars dagbok, som detaljerat behandlade en strid i inbördeskriget). Senare blev det ensamheten som höll mig borta från det allra dummaste skitet, det var när jag hade mera våghalsiga vänner. Jag tog avstånd och observerade i all ensamhet och ro. Jag har alltid observerat. Nu för tiden är vi dock alla ganska fucking white bread, men back in the day hade jag många vänner som inte hade någon vilja själv och bara agerade som drivved. 

 

 

Förra lördagen besökte jag bokmässan. Som när jag var barn, och gick in i skogen för mig själv, gick jag omkring bland människorna. Var någonstans helt annanstans. Omringad av människor men ändå ytterst ensam och det kändes så väldigt bra. 

 

Allt blir klart när man är ensam. Man behöver inte semi-vänner som backup för tider då man inte kan träffa sina riktiga vänner. Det betyder att man inte behöver bli en fake ho, så man har ett skyddsnät för mörkret man gjort ensamheten till. 

 

Tycker den här sången passar bra in med temat. 

Bringthenoise
31.10.2016 kl. 17:19

open for suggestions

 

Jag har haft en massiv writers block suuper länge nu.

 

Vad borde jag skriva om? Vill ni veta hur många gånger i veckan jag äter pasta? Svaret är ungefär fem gånger i veckan. My life is a river of pasta and I’m swimming in it. Eller kanske något annat personligt som mina tankar om Galan? Word on the street var att någon som pausar för kaffe sade att den är tråkig och en del sade att hen är dum p.g.a. dessa tankar. Tänk hur svår Israel och Palestina konflikten blir för dem. By the way. Om jag bodde i Israel, och fick bestämma på ministeriet för landets namn, skulle jag döpa om landet till: Is-real.

 

Vet ni förresten vad jag insåg? Alla de vänner som vet om min blogg säger att jag skriver exakt som jag talar. Liksom också sådana som inte ens hör till samma clique. Det gör mig stolt. Känns som att jag är really real och tell it how I really feel (jag smög in en liten mtv raps där, men jag hoppas ni inte blir störda på det). Skulle ha varit konstigt om ni hade vetat om allt det här.

 

Så vad borde jag skriva om? Jag tar gärna emot förslag! Och det här är såklart det kritiska ögonblicket för att jag gjort mig sårbar och bett om er input. Om kommentarsfältet förblir helt tomt är det ju lite pinsamt. Men svetta det inte! Jag skriver en anonym kommentar åt mig själv om ingen annan kommenterar något. It’s all gravy.

 

 

Här är ett sista desperat försök på att bli mera personlig och en bild på huset i vilket min morfar bor i. Alltså tänka sig att ha tillräckligt hynää att bo i kronohagen. Se nu på det där! Helt galet.

 

 

Bringthenoise
27.10.2016 kl. 21:42

det är dags

 

Det är dags för mig att anmäla en missing person... en missing person från årets gala nominering! Jag ber inte om mycket, utan endast om att ni sätter mig ovanför alla andra i kategorin ’’Årets Kreativa Blogg’’ eller fast ’’Årets Personliga Blogg’’. Dit ni liksom tycker jag hör! Jag har ju bara lobbat för vad som helst för nominering i about 4-5 år. Ni kan alltså skippa nykomlings nomineringen.

 

Det var även dags för mig att anmäla denna nya headern. Vad tycks? Tänkte bli lite mer färggrann och glad. Det vill säga färgglad.

 

Så instagrammar jag också på Ratatas konto den här veckan! Nu kan ni ta del av thrillern som är min vardag. 

 

Bringthenoise
18.10.2016 kl. 13:37

tisdagens tabbar och tips

 

Jag började igår känna mig lite flunssig, svag och patetisk, så jag insåg att det var dags att verkställa det rätta protokollet: Tyck synd om dig själv! Kickade igång det på ett allvar som vuxna individer använder. Gjorde absolut ingenting och bara softade. I dag vaknade jag och hade ännu kallt. Tänkte att kanske jag borde sätta batteriet på en högre värme. Batteriet var dock inte på... så nu är det varmare. Inte undra på att jag haft det lite kyligt och svagt här.

 

Har jag förresten berättat om när jag brände mig på ett strykjärn? Jag hade en gång bråttom (antagligen inte på riktigt, men jag har alltid bråttom) och min kragskjorta var lite för skrynklig. Jag tänkte att om jag lovat mig själv att mitt liv skall vara mitt eget privata project runway, så kan jag ju inte gå ut så här. I stunden tänkte jag: ''Hmm... det är mycket bråttom. Kanske jag borde stryka skjortan då jag ännu har på den.''. Well, jag tar fram strykjärnet, vrider värmen på minimum och börjar stryka. Jag hann stryka i cirka gurka fem sekunder innan halva min mage var röd och gjorde lite pipi. Det var sommar så jag hade inte ens en skjorta under. Ett litet brännmärke existerar ännu på min mage. Jag skulle visa det för er, men jag är inte en slut.

 

Det var dessutom andra gången. Men en tredje gång försöker jag inte! 

 

Mitt tips för tisdagen är serien Westworld. En såå bra serie. Spännande, rolig, smått creepy, överraskande och underhållande. Tänk er en länkkäri med scifi element. Helt superbt. Bara två episoder har kommit ut hittills, så ni hinner ännu hoppa på!

 

Bringthenoise
11.10.2016 kl. 16:28

musik, mingel och bloggar

 

Jag hade igår social kontakt med andra människor (sori för braggen). Det sociala agerandet skedde i en annan individs hem. Medan jag stod vid datorn och styrde ihop en queue med bangerin droppa min frendi en dime on me. Han snitcha om att jag har en blogg till några som inte visste om saken. Den är ju nog allmänn och för allmänn konsumtion, men det känns ytterst konstigt då alla står kring datorn och heittää läppää om det. För att slingra ur de hånfulla frågorna och högläsandet av min blogg heitäytty jag bara helt vitun hankalaks. Betedde mig så pass negativt att det liksom inte var någon vits mer. 

 

Men jep.

 

Jag har bott i t-town i över en månad nu och till mina sysslor hör tills vidare ännu att orka lära känna nya människor. Jag har dock mindre ofta möjligheten att fråga ’’Okej och var studerar du?’’ när jag minglar. Det är en stor setback. Vad ska jag liksom fråga? Var har du gått i lågstadiet? Känns creepy. Positivt är att who’s whon of who’s a fucking dickhead börjar klarna, så jag börjar ha koll på vem jag orkar engagera i diskussioner om Huumevapaa Suomi 2020! 

 

Men jep.

 

Som ni kanske vet har jag alltid stött saker och ting som håller. Vare sig det är en utveckling av något slag eller bara en banger som alltid är bra aka håller aka holds up. You know. Hållbar utveckling är liksom min thing. Jag röstar grönt. Det är viktigt. Naturen, djur, insekter, bakterier, löv, Stevan Löfven och till exempel... musik skall hålla. Okej, jag försöker bara göra en åsnebrygga här, men att vara ekologiskt effektiv kanske inte går att förknippa med musik. Det är ju vad alla kidsen håller på med så jag måste försöka.

 

Njut ändå av de här tracksina, de är helt blandade.

 

Special mentions: 

Neiked - Sexual. Herregud så catchy.

Rhye - 3 Days. Den är i min top kymppi all time favorites.

 

Bringthenoise
06.10.2016 kl. 23:15

roliga listan

 

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?

Sharkeisha. 

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

I don’t catch feelings. Only crabs.

3. Har du bra självförtroende?

Nu kan jag a thing or two about a thing or two.

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Inlämningsuppgift (vilken jag håller på med semi samtidigt), skaffa jobb och lösa Palmé-mordet.

5. Beskriv ditt drömutseende.

What up tho? Svarta kläder är mitt drömutseende. Svarta kläder är min jam. Jag träffade en gammal vän ett veckoslut och han kommenterade genast: ’’Ai jätkä pukeutuu viel mustaa’’. Till vilket jag svarade: ’’Jep, viel kalpee ja mustis vaatteis’’. Han skrattade lite för länge åt det. Kanske jag borde byta stil. Men jag pygee int för svart är the shit! Suck it!

Har även ett utrymme mellan mina framtänder där man t.ex. kan förvara en tändsticka eller en tandpetare.

6. Någon du har kysst?

Jag har tyvärr inte ännu gift mig.

7. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Ungefär hälften av alla mina kläder är från den tidsepoken. Min familj är ytterst fattig. 

8. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Helt ärligt så orkar jag inte ändra på den. Men den är faktist ganska retarderad.

9. Vad väljer du, godis eller chips?

Godis är mitt crack and it’s harlem all over again.

10. Hur uppvaktar man dig?

Man ser på Portlandia med mig och så lyssnar vi på Gucci Mane efter det! Det är faktist ett ärligt svar. Jag tycker inte om favors eller när någon kommer och selittä något. 

 

 

11. Har du rykten efter dig?

If only! Tänk hur coolt om jag faktist hade t.ex. haters där ute. Liksom jengii som jag skulle ha långa stare downs med. Jag älskar en god beef. Så starta gärna ett rykte om mig! Inte något dåligt som att jag skriver arga e-mail till Unicef, utan ett cool rykte. 

12. Din absolut sämsta egenskap?

Jag tar livet och seriösa människor ytterst oseriöst. Och så älskar jag också att spendera pengar. Liksom på riktigt älskar. Kan berätta om för er att det inte är bra.

13. Din bästa egenskap?

Kan dansa! Älskar att dansa. It’s the shit.

14. Kan man vara vän med sitt ex?

Jag kan heittä läppän med vem som helst. Bara ingen börjar hyppi. Skulle dock inte fara och henga till ostarin. Kanske till parkkisen vid Kupittaas cittari. Den är chill.

15. Har du kysst en kompis?

Räknas slängkyssar till mina bästisar? Om de räknas så... nej.

16. Hade du kunnat ha distansförhållande?

Formuleringen är lite konstig. Liksom i det förflutna? Men det beror på om jag känner människan eller inte.

17. Hur lång är du?

179cm.

18. En vacker person?

Jag tsega nyss The Bodyguard med Whitney Houston. Damn, she was banging back in the day! Viktig lärdom till alla kids här i världen: Tyvärr blev hon så skrämd av tanken att hon kunde bli mördad så hon dog i förtid. Det är sanningen. Tyvärr. Bli inte skrämda.

19. Ett boktips?

Get that nerd shit out of here. 

 

 

20. Bäst just nu?

Far till min frendis stuga på veckoslutet. Så har också någon god själ startat initiativet Huumevapaa Suomi 2020! Dags för dessa unga huliganer att lära sig!

Bringthenoise
04.10.2016 kl. 13:35

jewellery

 

Någon vecka (månad?) sedan postade Nano ett inlägg om smycken. Jag tänkte reagera på det så här passligt sent.

 

Jag är den enda av mina manliga vänner som använder smycken. Jag tror inte någon av mina myspysar ens använder ett halsband (vilket t.o.m. osäkra män klarar av). Needless to say så är inga av mina vänners dickin huurus på bling. Och det gör ju mig till något av en special snowflake. Vilket nog alla är här på Ratata! Just det, just du! Kämpa på! 

 

När jag var tretton tänkte jag att jag borde bli lite smoothigare äijä. Efter några om och men tog jag mig till en affär som sålde smycken och tyckte att nu kör vi! Jag vill ha ett örhänge! Min far tyckte dock det var löjligt att hålla på med något så feminint och protesterade väldigt högljutt. Det var ganska lame. Till protesterna sa jag bara bestämt: ’’Screeeew yew dad! Yer not the boss!’’. 

 

Det var så min vackra smyckessaga började.

 

Jag tycker personligen det monetära värdet, metallens ädla kapacitet eller någon stens ursprung inte spelar någon roll. Jag har ett dragkedjs örhänge som är värt typ 50 cent, men har for realz blivit frågad om jag har en dragkedja i örat över typ tio gånger. Den belåtna huomiohuoran i mig har tänkt: ’’Jep, eat that shit you fucking loser’’. Det är ju lite crap att ha någon diamant på sig och inte på riktigt ha någon som helst känsla för den. Du är liksom masseis men antagligen helt säkki annars.

 

Jag instämmer med Nano om att det alltid lönar sig att jacka sina familjemedlemmar på valuables. Jag är själv något av en kleptoman och fnyser aldrig åt chansen att få tag på en klenod. Så gå och ratsa era släktingar och gör dem samtidigt ytterst oroliga. De tror säkert ni har ett drogproblem!

 

Men goddamn jag hatar ta selfies. Inget illa emot dem som klarar av det galant, men hur skall man se naturlig ut men ändå lite bättre än vanligt? Här är anyway de smycken jag använder mest. Och nej, jag använder inte allt samtidigt. Speciellt inte två klockor.

 

Ps. Vet någon var man får tag på en bra pinky ring? Har länge letat efter en passlig ring för mitt lillfinger.

 

 

Bringthenoise
26.09.2016 kl. 19:19

to live and die in hki making beats

 

Förra veckan selätti jag gulisebolan men nu har den återvänt med en too fast too furious vengeance. Jag anlände i dag till huvudstaden och det känns som en tröst att inte måsta avlida i åbo. Kommer antagligen skicka inbjudan till eventet ’’Min Dödsbädd’’, så jag kan ta farväl av mina vänner en sista gång. Mina sista ord kommer lyda: Det är nya tider nu... trådlöst.

 

Om jag dock inte avlider och får en chans att än en gång spela Peppe Öhmans privilegiebingo, ska jag även fortsätta med these passions of mine. Jag brukar inte luukutta hobbyt mycket här eller i allmänheten. För här håller de flesta på med korsstygn, broderi, stickning (jag har trauman från lågstadie av en lärare som dissa min stickning) och i allmänheten är jag en normal person in the skreets och en... beatmaker in the sheets... typ.

 

Men, jep jag duunaa beattin och det är helt läppä.

 

Hur gör jag ett beat?

 

Nå, eftersom jag inte kan noter, stämmor eller den pentatoniska skalan så använder jag mig av sampling. Tricket med sampling är att inte vara en dickrider och lita allt för mycket på lånesångens nostalgiska effekt. Man ska alltså göra något nytt med ljuden du lånar och formar om. Jag använder oftast två sånger och försöker få dem låta som någonting ihop.

 

Vad för softa använder jag?

 

Logic Pro X och Audacity. Jag har hört att Logic Pro X inte är så bra för sampling och att typ Ableton eller Maschine är bättre, men jag skulle säga att det mest hänger på hur man använder softan och workflowen. Jag skulle dessutom aldrig orka byta softa mera. Det tar sååå länge att lära sig ordentligt. Audacity använder jag sen för att pitchea och göra finjusteringar på ljudet. T.ex. är Audacity bra för att mixtra med high- och low ends och sånt. Audacity är gratis och Logic Pro X kostar (torrents my man).

 

Vad för hardware använder jag?

 

En Macbook Pro och en helt normal synth. Man klarar sig bra med bara en dator också.

 

Tyvärr kan jag inte dela med mig mina skapelser. Mest för att jag inte vill och för att samplena jag använder tagit många, många timmar att gräva upp. Jag skulle aldrig använda samma sång som någon annan. Endast mina vänner får höra mina beats och oftast mot deras egen vilja.

 

Om någon av er är intresserad av ämnet kan ni såklart fråga mig. Och här är videon jag frossar i konstant.

 

 

 

 

Bringthenoise
13.09.2016 kl. 23:16

#OneMoreYear

 

Bakom mig har jag lämnat två jobb, hufvudstaden samt en Ryan GOSling fanclub.

 

Åbos Kunta Kinte har återvänt till sina roots. These skreets är tills vidare så himla obekanta, men jag vet i alla fall min gata, vart dynamo ligger och var min fakultet finns. Så har jag ju också Ratata familjen som stöder mig och ger mig en välkommen känsla! Right? RIGHT!?

 

Det enda speciella jag har i min nya kämppä är en hylla. Se nu på den där hyllan. Min hylla sku heittä era hyllor pannuu. Och så har jag även gardiner! Kul.

 

 

 

Jep, tsega på det. Jag har dock inget annat speciellt i min kämppä. Eller min säng har inga ben och det känns lite bohem/konstnärligt, men dem glömde jag bara i stan. Dock är ju en konstnärs liv lite mer spontant och benen jag glömt bort fungerar som en metafor för saker man tror man behöver för att kunna stå upp... finns ju proteser!

 

Titeln hänvisar till något en av mina vänner hittade på. Han var så stolt över att jag äntligen börjat studera och att jag typ kämpat hårt? Jag vet inte. Han brukar säga ’’Bra, Elias’’ åt mig fastän jag inte gjort något. En annan av mina vänner brukar säga ’’Tack, Elias’’ på likadant sätt. Jag börjar bli lite misstänksam på alla de här sarkastiska tack- och lyckönskningarna.

 

Jag är medveten om att många ratataiter hillyy i t-town och till er säger jag bara: Runnin’ up on EJ is real, real, real risky.

 

Här är ett par sånger:

George Benson - Affirmation

NxWorries - Link Up

BJ the Chicago Kid - Turnin' Me Up

Debbie Taylor - Just Don't Pay

Matt Corby - Sooth Lady Wine

Dreezy - We Gon Ride

Bringthenoise
05.09.2016 kl. 21:34

Brokémon... Valitsen Sinut!

 

Nämen hallå där.

 

Någon månad sedan surfade jag på Ratatas hemsida och la märke till en skribent som vädjade till sina medmänniskor. Stilen påminde om den där oönskade vännen som på hemmafesten kollapsar mentalt och vill veta varför ingen mer hänger med hen. Individen citerad på hemsidan klagade dock på de många skämten om korrelationen mellan arbetslöshet och studier i konst. Inlägget gav ifrån sig ett mycket ''skadat djur haltande i vildmarken'' aktigt vibe och det framgick tydligt att skribenten ansåg alla skämt vara om just hen. 

 

Jag kommer förresten inte ihåg vem det var, så hojta till och claim your creds!

 

Då förstod jag mig inte på den här personen. Men nu gör jag det. För misären är snart även min att erfara och det är dags att centrera all min uppmärksamhet på den nalkande fattigdomen som studielivet glatt erbjuder på. Jag måste medge att jag inte tagit alla ekonomiska slag, som legat i bakhåll, i beaktan och kommer härmed också bli fullständigt patetisk. 

 

Jag kommer blir en ny pokémon: Brokémon. 

 

Förutom desperata Pokémon Go referenser kommer jag också hädanefter sätta förbud på skämt om den framtida fattigdomen jag kommer leva i. Och tänk om jag sen inte får jobb med min utbildning? Har du tänkt på det? Det vore lite konstigt om du faktist redan har tänkt på det, men gör det nu om du inte har det.
 

Så nu är det över, guys. Inga mer skämt om pengar, jobb eller dumt optimistiska studeranden. I detta känsliga tillstånd accepterar jag i alla fall inga skämt om Ryan GOSling, där går definitivt gränsen. Inte ett knyst, guys. Inte ett prassel eller tissel tassel. After all är jag ju också likt skribenten som huserats på hemsidan en konstnär. Nu undrar ni hur? På vilket sätt är jag en konstnär? Vah? Hmm? ... Konst?

 

Som bonus på min snara kampanj i misär och patetisk existens måste jag också skippa Flow. Jag hade som plan att ta mig dit på söndagen, men var tvungen inställa den visiten p.g.a. none of these moneys in these banks. OBS! Om någon sugarhen aka könsneutralsockerförälder vill sponsorera min Flow biljett skulle jag vara ytterst tacksam!

 

Om ni behagar se på lidelse, kan ni se mig lida på Bronda både fredag och lördag klockan 19:30 - 02:00 under Flow veckoslutet!

 

Bringthenoise
21.07.2016 kl. 21:56

 

 Elias J. Forsman, 22 år

 

Åbo / HKI

 

Hej, det är jag som är innehållsansvarig på Ratata för den här bloggen!

 

Veckans blogg 01.04.16 - 07.04.16 (r.i.p. in pieces)

 

Instagram

Spotify

Twitter